Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η 8η Μαρτίου. Μια μέρα που σφραγίστηκε από τους δυναμικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις των γυναικών του προηγούμενου αιώνα σε Ευρώπη και Αμερική. Τα αιτήματα των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, οικονομική και κοινωνική καταξίωση, χειραφέτηση και δικαίωμα ψήφου οδήγησαν στο θάνατο πολλές από τις διαδηλώτριες της εποχής, αλλά υπήρξαν και πηγή αφύπνισης και έμπνευσης για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

 Έναν αιώνα μετά και τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν ένα πεδίο, στο οποίο εξακολουθούν να υφίστανται ανισότητες, διακρίσεις και διαφόρων μορφών εκμετάλλευση. Υψηλά τα ποσοστά ανεργίας τους, χαμηλότερη η αμοιβή τους σε σύγκριση με την αντίστοιχη ανδρών συναδέλφων τους, ελλείψεις στην προστασία της μητρότητας κλπ, τη στιγμή που καλούνται να ανταποκριθούν σε έναν πολυδιάστατο ρόλο, αυτόν της κόρης, της μητέρας, της φίλης, της συζύγου και της εργαζόμενης.

 Στον τομέα αυτό μένουν να γίνουν πολλά ακόμα και στο Δήμο Τρίπολης με γνώμονα την παροχή ενισχυμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποστήριξης των αναγκών όλων των γυναικών μέσα από τις υπάρχουσες δομές ή τη δημιουργία νέων.

 Αξίζει σε όλες τις γυναίκες ο έμπρακτος σεβασμός και η αναγνώριση της ανυπολόγιστης, συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς τους στην κοινωνία μας. Χρόνια πολλά.

Κώστας Τζιούμης

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

Επικεφαλής παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *