Σωτηρόπουλος Δημήτριος (Δήμος)

Είμαι ο Δημήτριος (Δήμος) Σωτηρόπουλος,γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κώμη Αρκαδίας και ζω μόνιμα στην Τρίπολη τα τελευταία χρόνια.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής, της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Πατρών (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδος).
 Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων απασχολήθηκα κατά περιόδους στον ιδιωτικό τομέα και από το έτος 2000 εργάζομαι ως δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικαστικές φυλακές Τρίπολης).

 Έχοντας ως σταθερή αξία στη ζωή μου τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, ίδρυσα πρόσφατα, με την αρωγή και την συμμετοχή των συμπατριωτών μου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωμιωτών «Η Κώμη» στον οποίο είμαι πρόεδρος τα τελευταία 3 χρόνια.

 Υπηρετώ ως αιρετός από το 2014 έως σήμερα την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Τρίπολης από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου.
Διετέλεσα στο παρελθόν πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των δικαστικών φυλακών Τρίπολης & εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. 

Είμαι ασφαλώς πολιτικοποιημένο άτομο, πιστεύω στη δύναμη της συλλογικότητας και της συνεργασίας και θεωρώ ότι, όταν συμφωνούμε σε βασικές αρχές και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική ομάδα παρά τις διαφορετικές μας ιδεολογίες και την οποιαδήποτε πολιτική ένταξη για μια επιτυχημένη διοίκηση του Δήμου Τρίπολης.