Χαλκιάς Ηλίας

Γεννήθηκα το 1948 στη Νέα Χώρα του  Καστρίου  Κυνουρίας  από πολυμελή αγροτική  οικογένεια.

Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Καστρίου και σπούδασα Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησα  ως καθηγητής Φιλολογίας και  Δ/ντής Λυκείων  (ΕΠΛ>4ο ΓΕΛ και 1ο ΓΕΛ) στη   Β/θμια  Εκπαίδευση  Αρκαδίας.

Συμμετείχα στο συνδικαλιστικό κίνημα και χρημάτισα Γραμματέας και  Ταμίας  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας και   αιρετός εκπρόσωπος  στο ΠΥΣΔΕ  Αρκαδίας.

Αποφοίτησα από   τη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπ/σης  (ΣΕΛΜΕ) Αρκαδίας και υπήρξα  για πολλά χρόνια  ενεργό μέλος και Πρόεδρος  του Συνδέσμου Φιλολόγων Αρκαδίας. 

Εντάχθηκα  πολιτικά στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)  και χρημάτισα  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας. Υπήρξα  υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας στις εκλογές του 1992 και 2002. Εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης  το  2006 και υπήρξα Πρόεδρος του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου  και  Αντιδήμαρχος  του Δήμου Τρίπολης.

Είμαι  μέλος της Πανελλήνιας  Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ), του Φιλοτεχνικού  Ομίλου Τρίπολης και  της Βυζαντινής Χορωδίας του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος  Τρίπολης.

Είμαι παντρεμένος  με την Ασπασία Παρασκευουλάκου, εκπαιδευτικό,  και έχουμε δύο παιδιά, τον Παναγιώτη Χαλκιά, στέλεχος ιδιωτικών επιχειρήσεων  και τον Αθανάσιο Χαλκιά, Δικηγόρο Τρίπολης.

Συμμετέχω  και πάλι στο συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» για τις  εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με  υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης  τον Κώστα Τζιούμη, γιατί η μακροχρόνια συνεργασία μαζί του έχει αποσπάσει την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στις δοκιμασμένες   ικανότητες που επέδειξε  κατά την πολυετή θητεία του στην Αυτοδιοίκηση, στην εντιμότητα κατά την άσκηση των θεσμικών του ρόλων  και στις αγαθές προθέσεις και το όραμα που τον διαπνέουν  για το μέλλον της πόλης και ολόκληρου του Δήμου Τρίπολης. Παράλληλα με κινητοποιεί αισιόδοξα η συστράτευση στην προσπάθεια αυτή αρκετών έμπειρων στελεχών  και  πολλών νέων και ικανών συμπολιτών, που διαπερνούν τις  υπάρχουσες πολιτικές και κομματικές  γραμμές  και  προοιωνίζονται μια αναγεννητική προοπτική για το μέλλον του τόπου μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η  θεσμική εμπειρία των στελεχών  μας  στη Διοίκηση  του Δήμου Τρίπολης, η ενίσχυση της παράταξης   με νέο ανθρώπινο δυναμικό   και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο συνδυασμός μας  θα αποσπάσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε να  ανοίξουμε  ένα νέο κεφάλαιο για το μέλλον του Δήμου Τρίπολης  και να δημιουργήσουμε μια λειτουργική δημοτική αρχή, η οποία θα εξασφαλίσει  μια σύγχρονη, ποιοτική  και ελκυστική ζωή στην Τρίπολη και σε ολόκληρη την περιφέρεια του Δήμου, που να ανταποκρίνεται στην  ιστορική  της ταυτότητα και  στο πολιτιστικό απόθεμα που τη συνοδεύει.